Mansikan istutus osa 2

Lauantai 15. Päivä kesäkuuta. 12 000kpl taimea odottaa taas kuorma-autossa ja samat sukulaiset sekä apurit ja muutama muukin uudestaan pakotettu ovat saapuneet istutushommiin. Tänään päästään helpolla koska istutettavana olisi vain 6000kpl. Sehän sujuu jo kuin tanssi tältä porukalta.

Penkit valmistuivat vain sitä mukaa kuin istuttavat henkilöt istuttivat, joten ensi vuodelle täytyy tehdä hieman tuotekehitystä jotta kaikki olisi mahdollisimman tehokasta. Saimme siis tihkuletkun laitettua muovin sisään koneen avulla mutta reikien teko tasaisin välein meni manuaalisesti vielä tänä vuonna. Vanhaan pyörän vanteeseen hitsattiin neljä ruuvia 40cm välein sekä kepit joista pitää kiinni ja tuotekehittely oli näin huipussaan. Sillä pyörällä sai kävellä joka ikisen rivin läpi. Perässä tuli toinen apuri joka iski kolmiomaisella teräshärpäkkeellä ( näin ammattisanastoa käyttäen ) ruuvin tekemään reikään ja näin syntyi taimen paikka muovissa. Penkkien teon hitaudesta johtuen tilan emäntä ja isäntä tekivät päivän päätteeksi kaikki loput tarvittavat penkit ja niinhän siinä kävi että kello läheni jo puolta yötä kun ne tulivat valmiiksi. Myös pari apuria jaksoi onneksi jäädä vielä pellolle touhuamaan.

Pikkuapuri korjaamassa koneita

Sunnuntai saapui ja 6000 taimea odotti istuttamista. Istuttaminen kävi kaikilta jo kuin vanhoilta tekijöiltä joten kaikkien yllätykseksi aikaa kuluikin huomattavasti vähemmän ja pääsimme jopa kokeilemaan miten ajettava ruohonleikkuri jaksaa tasoittaa rivien välejä jotta nurmi saadaan niihin kylvettyä ja joskus jopa leikattua tasaisesti. Aikamoinen urakka ja iso kiitos kuuluu tietysti kaikille talkoolaisille jotka jaksoivat sitkeästi tulla päivä toisensa jälkeen Kiteen Huikkolaan istuttamaan mansikkaa.

Mansikkaa tuli n. 13 kilometriä, 2,1 hehtaaria ja 30 000 taimea ja lajikkeena Polka. Toivottavasti satoa saadaan jotta voimme taas työllistää/syyllistää sukulaiset heinäkuussa marjanpoimijoiksi 😉

Tässä kuvia lopputuloksesta

Mehiläispesiä taustalla pölytyshommiin valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *