Uusi kausi uudet kujeet

Niin se taas olisi aika herätellä peltoa istutuskuntoon ja hoitaa ja huolehtia viime vuoden istutuksista. Tähän mennessä olemme saaneet kitkettyä edellisenä vuonna perustetut rivit sekä ajettua rivivälit ruohonleikkurilla. Jonkin verran on tehty koneitten huoltoa ja pieniä parannuksia laitteisiin.

Kuvassa näkyykin uusin hankinta joka on muovinreijitin. Eli tuo punainen rulla joka pyörii samalla kun penkkiä muovitetaan ja tihkuletkua vedetään. Tänä vuonna penkkien teko onkin siis helppoa kuin heinänteko vai miten se meni..?

Tällä viikolla siis tarkoitus on tehdä penkit valmiiksi uusille taimille joita tulee tänäkin vuonna 30000 kpl, 25000 kpl Bounty-lajiketta ja 5000 kpl Polka-lajiketta. Taimet hankimme samasta paikasta kuin viimeksi sillä olimme erittäin tyytyväisiä niiden laatuun.

istutushommat olisi tarkoitus tehdä taas suurimmaksi osaksi talkoovoimin sillä viime vuodesta viisastuneena osaamme ehkä organisoida työt paremmin.

Kuvassa viime vuoden ahkeroivat talkoolaiset

Kunhan penkit ovat taas valmiit ja taimet istutettu, on aika liittää rivit kastelujärjestelmään. Täytyy sanoa että on siinäkin hetki suunnittelemista jotta jokainen lohko saa tarpeeksi vettä ja pumpun teho riittää myös maanpinnan nousulle ja laskuille.
Kuvassa viime vuoden kastelujärjestelmän liittämistä riveihin

Näitten askareitten jälkeen se olisikin jo aika kerätä satoa jota toivottavasti tulee tänä vuonna paljon. Muutama kukka jo näkyy joten tästä noin kuukauden päästä pitäisi mansikkaa sitten saada. Pidetään sormet ristissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *